Nieuws voor Mees


Notice: Use of undefined constant ICL_LANGUAGE_CODE - assumed 'ICL_LANGUAGE_CODE' in /home/burobaum2/webapps/voormees/wp-content/themes/voormees/single.php on line 23

Posted by: Sythe Veenje on 31 mei 2013

Precies twee weken geleden werd de Stichting Voor Mees opgericht. Iedereen was, ondanks de reden voor de oprichting, blij en opgewonden: nu konden we echt onze bijdrage leveren in plaats van passief toekijken, zonder iets te kunnen doen voor Mees.

Dit gezamenlijke doel bracht ons bij elkaar, en iedereen ging met veel enthousiasme aan de slag. Er werd meteen hard gewerkt aan een website, er werden campagneteams opgezet en acties bedacht. We hoopten van harte dat het ons zou lukken om de 30.000 euro te halen, misschien zelfs wel voordat Jan Willem, Inge en Mees naar Amerika zouden vertrekken.

Drie dagen nadat de website online was, kwam de enorme verrassing: er stond ineens 16.000 euro op de rekening! Iedereen was helemaal ondersteboven van dit gigantische bedrag. Niemand had ooit durven dromen dat het zo ontzettend snel zou gaan! Wat fantastisch dat al die mensen, dichtbij of ver weg, niet hadden geaarzeld en meteen hadden gedoneerd.

Drie dagen later werden we wakker gewhatsappt met een nieuw screenshot van de rekening: 20.000 euro! Het ging gewoon door! En dat terwijl de eerste acties nog niet eens gestart waren! En nu, opnieuw twee dagen later, zijn we er bijna. Nog even en we hebben met elkaar binnen twee weken 30.000 euro bij elkaar gehaald!

Wat doen we als we meer dan 30.000 euro ophalen?
Het bestuur van de Stichting beheert dit geld voor Jan Willem en Inge. Veel sneller dan verwacht moeten we laten weten wat er gaat gebeuren als we het bedrag waarmee we Mees, Inge en Jan Willem naar Amerika kunnen helpen is bereikt.

In de statuten van de Stichting is al rekening gehouden met deze mogelijkheid: geld dat overblijft gaat naar andere kinderen in soortgelijke positie (of situatie) als Mees, om ook deze kinderen de kans/mogelijkheid te geven om een noodzakelijke behandeling in het buitenland te ondergaan.

Voorlopig weten we echter nog niet hoeveel geld er precies over zal zijn. We weten ook niet hoe de situatie zal zijn als Mees terugkomt. Misschien moet hij wel een tweede keer naar Amerika, misschien moet hij nog geopereerd worden, misschien heeft hij dure nabehandelingen nodig of fysiotherapie.

De gang van zaken in het behandelingstraject van Mees heeft ons geleerd dat je nergens zeker van kan zijn. Het geld dat jullie met zijn allen gedoneerd hebben en nog gaan doneren blijft dus in eerste instantie bedoeld voor Mees, ook als er geld over is na de behandeling in Amerika.

Voor nu rest er nog een ding: BEDANKT!! Voor alles wat jullie al hebben gedaan, en nog gaan doen.

Groeten,

Susanne, Kaj en Lisa
Bestuur Stichting Voor Mees
P.S. Als je vragen hebt over je donatie of over Mees, kun je ons bereiken op bestuur@voormees.nl.