Op de fiets naar Parijs

In maart kreeg Jan Willem, een goede vriend van mij, te horen dat zijn zoontje Mees van bijna twee kanker heeft.. Om een kans te hebben om te genezen, heeft Mees een speciaal soort bestraling nodig, protonenbestraling. Deze behandeling is in Nederland niet mogelijk. Daarom moet Mees naar de Verenigde Staten. Hier zit een centrum met heel veel ervaring met het bestralen van kinderen op deze manier.

Waarvoor wordt er ingezameld?

Hoewel de zorgverzekeraar waarschijnlijk de behandeling zelf zal vergoeden, komen er voor Mees, zijn papa Jan Willem en zijn mama Inge veel extra verblijf- en vervoerskosten bij kijken. We verwachten dat deze kosten kunnen oplopen tot € 30.000. Deze kosten kunnen Jan Willem en Inge niet zomaar ophoesten. Lees meer achtergrondinformatie [link naar homepage]

Op de fiets naar “Parijs”

Wij zijn natuurlijk allemaal erg aangeslagen en willen alles doen om Mees te helpen. Om in actie te komen ga ik daarom een week lang elke dag op de fiets naar mijn werk in Den Haag (een kleine 140 km per dag). Na een week heb ik dan ruim de afstand Utrecht-Parijs afgelegd. Een beetje slipstream kan ik daarbij goed gebruiken, dus als je een stuk wilt meefietsen: graag!

Sponsor! Voor Mees.

Mail mij met het bedrag dat je wilt sponsoren. Ik stuur je achteraf een mail met de uitkomst van de actie. Je kunt het geld zelf overmaken op rekening 11.33.07.098.

Ja, ik sponsor:

Take your pick en mail me op EdoPlantinga@gmail.com, zodat ik kan bijhouden hoeveel er al binnen is. Maak je het zelf even over? Enne: leuk als je het laat weten op deze Facebook page!

*** Update 1 juni: abort mission ***

Bummer! Tijdens de eerste etappe al op mijn plaat gegaan en een hersenschudding opgelopen. Einde missie dus. Je kunt nog steeds paracetamolletjes sponsoren voor de lotgenoten van Mees (want het streefbedrag is inmiddels binnen), zie deze Facebook pagina.